2015. január 18. 06:10 - Az 500 legjobb album 2 arca

483. Mott the Hoople – All the Young Dudes (1972)

atyd.jpg

Lepa

Tényleg nem ismerős a zenekar neve. Viszont az első szám első riffje már igen (bár lehet, hogy csak azért, mert elég alap). Amúgy jó szám ez a Sweet Jane. Hmm, a Momma's Little Jewel riffje is ismerős. :) A címadó annyira nem, viszont királyos. Amúgy erőteljes Beatles-hatást mutat. A Sucker az első gyengébb, de az se kifejezetten rossz. A One of the Boys a vége felé már elég pszichedelikus. A Ready for Love versszak része is kicsit a kései Beatlesre emlékeztet. Az utolsó szám is jó, nem sok gyenge pillanata volt az albumnak. Saját korában nagyon modern lehetett, ha 70-es évekbeli hippi lennék, biztos az egyik kedvenc albumom lenne. (Sajnos második hallgatásra már nem üt annyira, de mindegy.)

A- (8)

Pedálember Achievement

Dönci

Nem rossz muzsika ez, csak nincs olyan egyedi hangja a srácoknak, mint Bowie-nak. Meg az a baj, hogy szerintem a dalok nagy részében nincs annyi lehetőség, amennyit a műsoridő sugall. Mondjuk a One of the Boys kivétel. Az király szám. A Soft Ground talán a leggyengébb. A Ready for Love riffje jó, de a szám annyira nem, bár a szóló része is jó. Lehet, hogy a másik énekes hangjával van a bajom? Kap egy hatost a jó pillanatok miatt.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr967081417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása