2015. január 19. 06:54 - Az 500 legjobb album 2 arca

482. Gang of Four – Entertainment! (1979)

entertainment_.jpg

Dönci

Jó kis muzsika ez. Kicsit nagyon alternatív. Szövegcentrikus (mert énekelni nem tudnak a tagok). Sziámit juttatja eszembe (meg az URH-t stb.). A Glass eleje az I Want to Hold Your Handre emlékeztet. Ha lenne benne kellő mennyiségű szintetizátor, olyan lenne, mint a Joy Division. Az utolsó szám nem tetszik. De egy hetest simán ér, akkor is, ha magamtól azért nem tenném be, sőt lehet, hogy másodszorra se hallgatnám meg. (A bónuszokat külön, zárójelesen értékelem: Ezekkel együtt már hosszúnak érzem az albumot, viszont zeneileg ugyanolyan, mint a lemez. Az It's Her Factory fúvós effektje jól esik.)

B+ (7)

Full Virgin Listener Achievement

Lepa

Időben a korai Cure kortársa, és az első szám tisztára olyan hangulatú is. Kicsi poszt-punk, korai new wave. A második számból kiderült számomra, hogy a „migraine” szót migrénnek is lehet ejteni, nem csak májgrénnek. Jók a számok amúgy. Mind tetszik. A Guns Before Butter az első, ami nem fog meg első hallgatásra. Az album közepe felé azért kicsit leül. A Contract megint jó. Sőt, utána is mind, csak az utolsó szám kicsit gyengébb. Elsőre megkapja az erős hetest, és érzek benne grower potenciált is. (A bónusz Yellow EP-t is meghallgattam, beleillik a képbe, nem nagyon változtat az értékelésemen.)

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr277084379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása