2019. május 18. 00:12 - Az 500 legjobb album 2 arca

12. Leonard Cohen – Old Ideas (2012)

old.jpg

Dönci

Cohen egyik utolsó lemeze egészen kiváló lett. Látszott, hogy megértek benne ezek a dalok, mert a szövegek még mélyebbek, a dallamok pedig még inkább szívfacsarók. A női vokál mennyisége nőtt, de ez olyan előnyére vált a korongnak, amely nélkül elképzelhetetlen lenne bármelyik szám. Cohen inkább szaval, mint énekel, de ez gyaníthatóan senkit nem zavar, hiszen ezzel a hanggal nagyjából a telefonkönyvet is felolvashatná bárkinek, annak is egészen hipnotikus hatása lenne. A mai választottam a Different Sides lesz, de a Going Home, az Amen, a Darkness, a Come Healing és a Crazy to Love You is nagy eséllyel indult.

Ha csak egy számra van időd: Different Sides

Lepa

Kedvenc Dörmögő Dömötörünk előkelő helyezést ért el ezzel a viszonylag új, legalábbis mindenképpen kései életszakaszába eső albummal. Bár a címből ítélve lehet, hogy a számok korábban megíródtak fejben. Amit innen különösen szeretek, az a gyönyörű női vokálokra támaszkodó, sőt, inkább azokra épülő Come Healing. A Live in Dublin c. koncertfelvétel elemzésekor direkt nem azt választottam, hogy majd itt azt tudjam az olvasók szíves figyelmébe ajánlani – bár nem járnának rosszul a Going Home vagy az Amen meghallgatásával sem. Igazából persze úgy járnak a legjobban, ha az összes nótával megismerkednek. Nem fognak sok zenei újdonságot tapasztalni más Cohen-albumokhoz képest, mégis egyből lesz egy rakás új kedvencük, ebben biztos vagyok.

Ha csak egy számra van időd: Come Healing

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr8514831706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása