2019. május 13. 14:08 - Az 500 legjobb album 2 arca

17. System of a Down – Mezmerize (2005)

soad.jpg

Lepa

Párszor már körbedicsértük a Systemet, úgyhogy sok minden újat most se tudok elmondani róla: ötletes, változatos, technikás, kemény, de mégis sokszor fülbemászó, már-már slágeres (metal létére). A B.Y.O.B. váltásai, a Radio/Video változatossága és vad hangulata, a Lost in Hollywood balladai szépsége bárkinek büszkeségére válna. Nem csoda, hogy a kemény máz ellenére ez a zenekar gyakorlatilag akkora hallgatottsággal rendelkezik minden felületen, mint bármelyik népszerű popelőadó. Bármelyik dal nagy élmény erről az albumról, amely talán a legkidolgozottabb lemezük – bár ebben a kérdésben nehéz igazságot tenni.

Ha csak egy számra van időd: Radio/Video

Dönci

Ismét egy visszatérő vendég a listánkon (hiába, ilyen magasan már kevés újonnan érkező várható, de azért lesz). A Hypnotize testvérlemeze ez, mondhatni a nagy tesó, hiszen korábban jelent meg. És hasít is rendesen. Minden van, ami a SOAD védjegye (kemény zúzás, fülbemászó dallamok, lehetetlen kiállások, fergeteges slágerek), csak itt már Daron is többet énekel, és nem is áll ez rosszul a zenekarnak. Amúgy meg az elég komoly tehetséget igényel, hogy a Radio/Video a nu-metalból egyszer csak átmegy egy Kusturica-film betétdalává. Gyaníthatóan ezt a korongot is lepörgetem még egyszer, mielőtt választok, mert rengeteg jó szám van, és elsőre nem sikerült. A Revenga lendülete, az Old School Hollywood elképesztő ütemei, a Lost in Hollywood musicalbe hajló zsenialitása, a Violent Pornography refrénje mind-mind varázslatosak.

Ha csak egy számra van időd: Old School Hollywood

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr8614823780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása