2015. február 15. 11:11 - Az 500 legjobb album 2 arca

455. Elton John – Tumbleweed Connection (1970)

elton_john_tumbleweed_connection.jpg

Lepa

Eddig mindig „Collection"-nek olvastam az album címét, azt hittem, valami best of. Jó nyitás a Ballad of a Well-Known Gun amúgy. A Country Comfort is bejövős, és a Son of Your Father is. Jó kis rakenroll, de azért persze bőven a rádióbarátság keretein belül. Lehetett volna Your Father's Son is a címe, és akkor rímelne a következő szám címére* (ami szintén jó). A St. Peter az első kifejezetten nemtetszős szám. A lemez hangulatához hozzáad, hogy bakelitről készült a felvétel. Viszont a színvonal lejtmenetbe kezd, a Talking Old Soldiers húzza vissza. A Burn Down the Mission pedig jó, de nem kiemelkedő lezárás. Vegyes album, kicsit top-heavy. Jó sokszor előjön a fegyverek témája valamiért. Saját stílusán belül kap egy hetest.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement; Similar Taste Achievement

Dönci

Az első szám király. A többi szám is tetszik, pedig country. De nem annyira, mint az első. A Where to Now, St. Peter? ismerős. A Love Song is jó, nem olyan jó, mint a Cure-é, de megjárja. :) A Talking Old Soldiers fantasztikus. Az utolsó szám is ügyes. Kap egy izmos hetest, mert az előző lemez jobban tetszett, viszont ebben is érzek grower potenciált.

B+ (7)

Similar Taste Achievement

*My Father's Gun

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr407168869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása