2015. február 20. 06:24 - Az 500 legjobb album 2 arca

450. John Prine – John Prine (1971)

john_prine.jpeg

Dönci

Az Illegal Smile dallamvezetése kicsit fura, a verzék jobban tetszenek a refrénnél. Kövezzenek meg, a Spanish Pipedream tetszik. Sőt, a Hello in There és a Sam Stone is. Úgy tűnik, a country tényleg hangulatzene. Na, a Paradise nem tetszik. A Pretty Good megint ügyes. A Your Flag Decal Won't Get You into Heaven Anymore szövege jobb, mint a dallama. A Far From Me is jó. Kíváncsi vagyok, tegnap vagy holnap milyen lenne ugyanezt hallgatni. Ha ezt tudom, hogy ilyen jó, előbb meghallgatom ez a lemezt. Jók (és kellően viccesek) a szövegek. Jelen pillanatban ér egy nyolcast ez a lemez. Pedig country.

A- (8)

One Night Stand Achievement

Lepa

A kiejtés nagyon tipikusan „kantris”, amúgy ez a szolidabb fajta, gitárközpontú countryzene, lehet, hogy nem is lesz olyan rossz. Az Illegal Smile legalábbis nem az. Furcsa, hogy vannak benne tempóváltások, ami a stílusra nem jellemző. A Spanish Pipedream sajnos már sokkal tipikusabb szám, nem sok újdonságot hoz. Hello in There: tetszik, érzelmes, kicsit Johnny Cash-es. A Sam Stone is ilyen kategória. Aztán azért langyosabb számok jönnek, vagy csak egy idő után minden ilyen zene annak tűnik. Szerencsére a szövegek jobbak az átlagnál. A vége felé levők se olyan rosszak (Donald and Lydia, Six O'Clock News), de azért jobban összefolynak. Így is vállalható album az elejének köszönhetően. Kap egy hatost.

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr757179203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása