2015. február 24. 12:03 - Az 500 legjobb album 2 arca

446. Stan Getz & João Gilberto – Getz/Gilberto (1964)

getzgilberto300x300.jpg

Dönci

Az első szám tök kellemes. Nagyon jó ez a kis dzsessz. Nem túl elvont. Ilyen kávézóba vagy randihoz háttérbe tökéletes muzsika. Furcsa, hogy egy nem angol gyökerű/nyelvű zenekar ilyen muzsikával bekerül az Every Breath You Take elé. Nehéz kérdés az osztáylozás. Nem tudnék egy számot sem kimagaslónak értékelni, de hasonlóan magas színvonalat hoznak. Ugyanakkor tempóban és hangulatban mindegyik közel áll a másikhoz. Kap egy nyolcast, mert jó napom van.

A- (8)

One Night Stand Achievement

Lepa

Miért van az az érzésem, hogy ezen a héten ez fog legkevésbé tetszeni? De jóleső érzés végre nem angol nyelvű albumot hallani 55 játéknap után. Na, mire leírtam, jön az angol nyelvű női vokál. Amúgy nem rossz a Girl from Ipanema. A Doralice nagyjából nyomtalanul eltűnik. A P'ra Machucar nem rossz, de ez ilyen kávézói zene nekem. Néha kifejezetten franciás ez a brazíliai portugál nyelv. A Corcovado is jó, bár megint angol sajnos. Aztán azért elportugálul. A Só Danco Samba is elmegy – szambázáshoz. A vége felé sem romlik a színvonal, de bármennyire profi jazz-pop is ez, nekem csak háttérzene.

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr247195103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása