2015. április 01. 07:29 - Az 500 legjobb album 2 arca

410. Van Halen – Van Halen (1978)

van_halen_album.jpg

Dönci

Már az első dalból világos, miért a gitárosról van elnevezve a zenekar. Nem a 2. szám szólt a Vissza a jövőbe 1-ben? Mindenesetre ismerős. Mindegy, mert a 3. számmal bukta mindenki a virginséget. :D Eddig az I'm the One a legjobb, bár a subidudizás azért meglepett. :D Az Atomic Punk sem rossz. Hoppá, egy klasszikus country. De nem hat rosszul, csak fura az előzményekhez képest, a keményítés nem sok jót tett neki, úgy még furább lett. Nem volt rossz élmény, de magamtól nem hallgatnám. A maga korában biztos menő volt. :D

B- (5)

Lepa

A borító alapján kicsit félek ettől az albumtól: pózolós stadionrockra számítok. Be is jött a számításom asszem. Hú, de unalmas és lassú ez az első szám ahhoz képest, hogy kemény rock akar lenni. Na jó, az Eruption gitárszólója előtt azért le a kalappal. Az Ain't Talkin Bout Love riffje pedig világhírű, bár asszem egy Apollo 440-számból ismerem. Buktam a szüzességet megint. Az I'm The One egyszerűen szörnyű. Az azt követő szám is. Utána se tudok semmit kiemelni. Az Ice Cream Man countryssága igazi felüdülés, pedig az se nagy szám. A végére sikerül is elrontani. Ugyanazt érzem, mint a Def Leppardnál, a zenekar önmaga és a rock egy egész korszakának paródiája. Két említésre momentumát (2. + 4. szám) azért meghallgattam újra. Ezek miatt kegyelemből C+.

C+ (4)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr867315704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása