2015. május 07. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

374. Toots and the Maytals – Funky Kingston (1973)

funky_kingston_300x300.jpg

Dönci

A reggae (amit elsőre sosem tudok leírni) furcsa stílus: élőben gyakran meggyőz, lemezen pedig gyakran nem. Elmegy a háttérben, de egyik dal olyan, mint a másik. Nincs mit kiemelni, mindegyik rendben van, de egyik sem különleges. Bár lehet, hogy '73-ban még újszerű volt a hangzás. Hát, ez is megvolt. Hat pontra jó.

B (6)

Full Virgin Listener Achievement

Lepa

Nagyon nagy alapvetés lehet ez az album, mert a lista egynegyedén túl vagyunk, és ez az első reggae/ska műfajú lemez. Én szeretem és nagyon kellemesnek tartom ezt a stílust, de hamar ráunok általában. Mindenesetre a Time Tough és az In the Dark is bejön. A címadó szám meg igen bulizós, jó agresszív, majdnem punkos az ének, nem véletlenül címadó. A Louie Louie kicsit el van nyújtva. A Pomp and Pride nagyon királyos sláger, a legjobb a lemezen. A County Roadot érdekes így reggae-változatban hallani. Azért megvan benne valami az eredeti countrys fílingből (nem is tudom, ki az eredeti előadó). A Pressure Dropot pedig a Clash dolgozta fel, nagyon szeretem. Nem is tudtam, hogy feldolgi. Így is jó, úgy is jó. És a Sailin' On is király. Simán kapja a 8-ast. Bónuszból meghallgatom a lemez másik változatát is (főleg a Redemption Song érdekel). Hmm, ez nem a Marley-féle dal. A 10 számos albumverzió a jobb.

A- (8)

Pedálgyerek Achievement (Pomp and Pride; Louie Louie; Funky Kingston)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr807426880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása