2019. május 20. 00:10 - Az 500 legjobb album 2 arca

10. Regina Spektor – Remember Us to Life (2016)

regina_spektor-remember_us_to_life_400x400.jpg

Dönci

Regina Spektor mindeddig legutolsó albumára megérte várni pár évet. Egyszerűen lenyűgöző az a furcsa, megfoghatatlan, káoszból egységet termető zeneiség, ami Regina fejében van. Rögtön a nyitó Bleeding Heart megakasztja a hallgatók fülét a furcsa ritmusaival. Gyakorlatilag úgy folyik végig a lemez, hogy nincs olyan dal, amelyet jó szívvel lehagyna az ember. Az Older and Taller, a Grand Hotel és a Small Bill$ mind olyan dalok, amelyek akkor is hallgatásra érdemesek, ha valaki nem szereti az énekes-dalszerzői sítlust. Egyébként én (az eddigi életművet tekintve) ezt a korongot javasolnám azoknak, akik csak egy Regina Spektor-albumot szeretnének életük során hallani, mert akkor lehet, hogy majd szeretnének többet is ezután. :)

Ha csak egy számra van időd: Small Bill$

Lepa

Kedvenc énekes-zongoristanőnk 2016-ban szerintem a legjobb albumát dobta piacra, de legalábbis biztos, hogy top 3-asat az egész életművét tekintve. Olyan szép számok vannak rajta, és ráadásul olyan jó kis váratlan fordulatok díszítik, ami mellett nem lehet elmenni. Például rögtön a kezdő Bleeding Heart egy könnyed, szinte táncolható nóta, aztán a végén van egy kis vadulás, végül 8 sor erejéig átmegy könnyfakasztó balladába. Zseniális. A hat és fél perces Obsolete is nagyon szép, de a Grand Hotel dallamvezetése és a The Light egyszerűségében gyönyörű lelkizése is olyan gyöngyszem, amiért csak imádni lehet Reginát. Hab a tortán, hogy a három bónusz közül kettő simán elfért volna a lemezen: a New Year például minden idők legszomorúbb újévi száma annak ellenére, hogy zeneileg egész könnyed. Szóval klasszikus ez az album, a Spektor munkásságát nem ismerőknek biztosan ezt ajánlanám… (a három pont szándékos, folyt. köv. holnap).

Ha csak egy számra van időd: Bleeding Heart

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr8814833500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása