2015. május 25. 07:13 - Az 500 legjobb album 2 arca

356. Smashing Pumpkins – Siamese Dream (1993)

smashingpumpkins-siamesedream.jpg

Dönci

A Cherub Rock, a Quiet és a Today nagyon jó hármas a lemez elején. A Hummer íve is szép, az első lemezükön voltak ilyen darabok. A Rocket is jóféle. A Disarm pedig életem egyik legfontosabb dala, önmagában 10 pontot ér nekem. :) A Soma is nagyon jó a szívfacsaró gitárszólójával. A Mayonaise és a Silverfuck is zseniálisak. A Sweet, Sweet erős közepes, a Luna frankó a végére. Mindenesetre a kiemelkedő dalok miatt kap egy nagyon izmos nyolcast.

A- (8)

Proud Owner Achievement

Lepa

Ez egy kifogástalan rockalbum. Nem is rontom el azzal, hogy gépelek közben, inkább bemásolom a tavalyi véleményemet: „Ez már a teljesen kiforrott SP-hangzás, az agyontorzított gitárral. A Cherub Rock király kezdés, a Today meg nagy sláger. A Hummer is jó. A Disarm meg már a Melon Collie-t vetíti előre. A Geek USA jó kis zúzás, amúgy egyike a ritkán előforduló nem egyszavas számcímeknek. :) A Mayonaise finom. A Silverfuck pedig lehetne Kill Bill-filmzene is. Mondjuk a végefőcímnél. Amúgy jó szám, pedig nem rövid. :) A Sweet Sweet csak töltelék, de a többi számba nem lehet belekötni, megkapja az A-t.”*

A (9)

* Korábban talán már szó esett arról, hogy a blog szerzői meghallgatták egymás CD-gyűjeteményének külföldi poplemezeit, majd értékelték azokat, így Lepa ezt a lemezt már akkor is hallotta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr607488428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása