2015. május 26. 07:25 - Az 500 legjobb album 2 arca

355. OutKast – Stankonia (2000)

outkast-stankonia_l.jpg

Lepa

Az eddigi hiphop-előadók közül az OutKast tesztett talán a legjobban, leginkább a jól meghangszerelt zenei alapok miatt. Jó is ez a Gasoline kezdésnek. A So Fresh, So Clean pedig már tipikusan 2000-es évekbeli, lightos, r'n'b-s slágerhiphop. A Ms Jackson pedig még jobb. Aztán pár középszerűbb szám után az I'll Call Before I Come a következő kiemelendő. A B.O.B. a legvadabb eddig, de jó is, amúgy ezt ismertem is „Bombs Over Baghdad” címen egy válogatásról. A „?” c. számra vajon hogyan lehet rákeresni az interneten? Amúgy nem olyan rossz. A vége felé leül az album, a Toilet Tisha pl. dögunalmas. Minden rapalbummal az a bajom, hogy túl hosszú. Miért nem adnak ki EP-ket? A jó számok miatt viszont simán megkapja a 7-est, sőt, az Aquemininél jobb is.

B+ (7)

Dönci

A So Fresh, So Clean az első, ami megfog. Az jó kis szám. A Ms. Jacksont még középiskolából ismerem, akkor (is) tetszett. A Snappin' and Tappin' alapja nem rossz, meg a Spaghetti Junction is elmegy. Az I'll Call Before I Come rendesen idegesítő (meg az előtte lévő közjáték is az volt). A B. O. B. viszont jó kis lendületes darab, ez tutira nagy koncertsláger, bár a közepén kicsit gyenge a lemezpörgetés. Az Xplosion is frankó. A We Luv Deez Hoez is hangulatos. Pár szám nyomtalanul múlik el. A Red Velvet kétszer van egymás után.* A Gangsta Shit uncsi. A Toilet Tisha is eléggé hallgatót próbáló... A végén egyik értékelhetetlen szám követi a másikat. Lehúzták hatosra. A bónuszt nem értékelem (de amúgy az nem rossz).

B (6)

* Az internetes hallgatás varázsa. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr487488458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása