2015. június 14. 03:36 - Az 500 legjobb album 2 arca

336. Black Flag – Damaged (1981)

black_flag_damaged_cover.jpg

Dönci

Ez tényleg igazi punk. A Rise Above hatásos, lázító. A Spray Paint fel sem tűnt. A Six Pack meg direkt zavaróan hangszerelt (szerintem). Magamtól biztos nem hallgatnám. Kap egy négyest.

C+ (4)

Terrible First Date Achievement

Lepa

Attól félek, a Black Flag-könyv elolvasása után már nem tudok objektív ítéletet mondani erről az albumról. Mindenesetre azért nem a kedvencem ez a zenekar, sose volt túl dallamos benne az ének, és ezt hiányolom. Azért a Rise Above király sláger. A Spray Paint meg rendelkezik a jó hardcore-számok legfőbb tulajdonságával: rövid. A TV-party nem túl tipikus BF, de jó a szövege. A Police Story is fontos szám. Azért jó kis számok ezek, a Gimme Gimme Gimme is hangulatos. A Depression is átélhető. Nyers és csiszolatlan ez a zene, de pont ezért ütős, mint az állat. Régen kevésbé tetszett, de most élvezem. A záró Damaged I pedig szinte hallgathatatlan, mégis annyira kifejező. Pusztán zeneileg nem érne többet egy jóindulatú hetesnél az album, de ismerve a kontextusát (lefektette a hardcore-punk alapjait), muszáj megadnom a gyenge nyolcast.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr777528102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása