2015. június 17. 03:33 - Az 500 legjobb album 2 arca

333. Jethro Tull – Aqualung (1971)

aqualung300x300.jpg

Lepa

Elég hosszú a nyitó-címadó, de nem uncsi. Korához képest progresszív zene. A másodikban előjön a JT-ra jellemző fuvola is. A Cheap Day Return tetszik (jó rövid). A Wond'ring Aloud is jó. A My God fuvolaszólója is király. Aztán a Slipstream a következő fogósabb, jók a rövid, folkosabb számok, a rokkolósakat néha azért unom. A záró Wind-Up is elmegy. Viszont valahogy túl csapongó, szeszélyes az egész album nekem, kevés a konzisztencia. A jó momentumok ellenére nem igazán hallgatnám.

B (6)

Virgin Listener Achievement

Dönci

A címadó darabnak vannak egészen ügyes részei. A Cross-Eyed Mary sem rossz. Kellemes a háttérben, és néhol itt is egész ügyes megoldások vannak. Tetszenek ezek a folkos motívumok. A My God is frankó. A Hymn 43 is jóféle. A Locomotive Breath is vállalható volt. Az utolsó sem rossz. Mondjuk magamtól nem hallgatnám, de jó kis megoldások voltak, és a háttérben egészen kiváló volt. Kap egy hetest.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr777539348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása