2015. július 19. 03:01 - Az 500 legjobb album 2 arca

301. Beck – Odelay (1996)

beck_odelay_300x300.jpg

Lepa

Kíváncsi voltam, ismerek-e másik számot a Becktől a Loseren kívül. Nos, igen: a Devil's Haircut egyből nagyon ismerős. Tetszik, és a Hotwax is. A Lord Only Knows-zal királyos mesterhármassá egészül ki az albumkezdés. Utána se csökken a színvonal. Furcsán azonos hangulatú minden szám, miközben simán meg is különböztethetők egymástól. Néhol (Derelict) a Beatles indiai-elszállós korszaka jut eszembe. A Where It's At sample-je is ismerős, de úgy látom, sok más zenéből használtak fel apró részleteket. Néha azért elég elborult az album, még komolyzenei betétek is vannak két rappelés között (High 5). A vége is jó, csak a bónusz nem kellett volna. Elsőre is erős nyolcas, közel 9-es.

A- (8)

Pedálgyerek Achivement (Devil's Haircut; Hotwax; Lord Only Knows)

Dönci

A Devil's Haircut nagy sláger. Meg jó ez a country-rap ötvözet, amit nyomat a srác. A Novacane is kiváló. A Jack-Ass is derekas. A Minus is kiváló. A High 5 is rendben van, az utolsó szám meg megkoronázza az egészet (eltekintve a bónuszprüntyögéstől). Érdekes lemez, jó kis kísérletezős hangzásvilággal. Most valahogy bejön, de tény, hogy ehhez is hangulat kell. Kap egy izmos hetest.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr597621176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása