2015. július 31. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

289. The Velvet Underground – White Light / White Heat (1968)

white-light_white-heat_300x300.jpg

Lepa

Egy évet lépünk vissza az időben. Jó kis korszak volt ez is. A címadó szám jó, és a Gift is. I Heard Her Call My Name: elég pszichedelikus zúzás, de az előtte lévő számok annyira nem maradtak meg. A Sister Ray pedig a Modern Lovers Road Runnerjéhez hasonló proto-punk nótaként indul, ami kb. 10 évvel megelőzte a korát. Aztán ez is átmegy végtelenül hosszú pszichedéliába. Kicsit el van nyújtva az egész, meg nem is annyira az én zeném ez már. Hát, egy hetest kap a jó pillanatokért.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Dönci

A címadó dal okés, de a következő „felolvasása" elég gáz. A Lady Godiva's Operation megint elmegy. De ezt is inkább színdarabként tudom elképzelni, nem pedig poplemezként. A Sister Ray az elő szám, amelyik igazán tetszik. Öt pontnál többet nem adhatok rá sajna.

B- (5)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr1007657248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása