2015. szeptember 20. 02:38 - Az 500 legjobb album 2 arca

238. Black Sabbath – Black Sabbath (1970)

black_sabbath.jpg

Lepa

A világ első heavy metal albuma. A címadó/kezdő a begyorsulásig kicsit túl monoton, de aztán jó lesz. Jók a bluesos riffek, és még a szájharmonika is a másodikban, de a Wall of Sleep jobb. Az N. I. B. szólói is királyosak, ma is jól szólnak. A Warning is jó (meg a közbeesők se voltak rosszak). Meg a Wicked World is. Végig jó az album, virtuóz, hangulatos (ha az ember ilyen hangulatban van persze), és időtálló. Stílusteremtő albumként járhatna a 10-es is, de azért be kell érniük Iommiéknak egy kilencessel.

A (9)

Dönci

A címadó dal elég ügyes, szép, nagy ívű. A The Wizard biztos sláger volt, mert ismerős. Az N. I. B. riffje is elég híres. Az Evil Woman refrénje tetszik. A Warning is jó. Nem tudom nem mai füllel hallgatni, ezért hiába 1970-es lemez, a jó pillanatok miatt sem lehet jobb erős hatosnál.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr227788532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása