2015. szeptember 21. 02:37 - Az 500 legjobb album 2 arca

237. Run-D.M.C. – Run-D.M.C. (1984)

run_dmc-rund_d_m_c_300x300.jpeg

Lepa

Egy újabb korszakalkotó album (amit sose hallottam egészében). A Hard Times azért ismerős. Jó, hogy rockos alapok vannak a rap alatt – így sokkal jobb, mint ha „sima" hip-hop lenne (lásd a Rock Box tökös riffjeit). Aztán kicsit beunalmasodik. Az It's Like That viszont talán a legismertebb számuk, és nem is rossz. Utána a Wake Up megint kissé monoton. A 30 Days is uncsi. Az utolsó se túl nagy szám. Ami a remixeket illeti: a Rock Box így is nagyon jó. Az élőben előadott Here We Go hangulata szuper, hallatszik a tömeg ovációja közben is. Csakúgy a Sucker M.C.'s live. Ezzel együtt nekem a lemez egy erős hetes, inkább helyenként jó, mint egészében, hasonló stílusban a Beastie Boys jobban üt.

B+ (7)

Dönci

A Hard Times jól nyit. A Rock Box gitárjai elég királyok, és kiderül belőle, hogy nem drogoznak. Amúgy tök jó MC-k ezek a srácok. A Jam Master Jay is odavág. Az It's Like That nem véletlenül nagy sláger. :) A Wake Up az első gyengébb darab. Ott nem annyira érzem kidolgozva a háttérzenét. A 30 Days is csak erős közepes. A Jay's Game sem valami bika. Eddig azért erősen top-heavy a cucc. A 9 dalból 6 egészen kiváló, úgyhogy 8 pontot simán ér.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr97804234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása