2015. szeptember 25. 02:33 - Az 500 legjobb album 2 arca

233. Howlin' Wolf – Howlin' Wolf (1962)

howlin_wolf-self_titled_300x300.jpg

Lepa

Hangulatos blues-zene, ha lesz blues-kávézóm, ez is szólni fog benne. Jók a gitártémák és az énekhang is, meg van egy ma már utánozhatatlanul régies jellege a hangzásnak. A gyorsabbak jobban tetszenek, mint a lassabbak, de egyet se akarok kiemelni, mind jó a maga nemében. Nyolcasnak indult, de a vége felé azért lankadt a figyelmem.

B+ (7)

Full Virgin Listener Achievement

Dönci

Régen volt már ilyen beat-blues lemez. Az első szám nem is rossz, egész hangulatos. Még az '50-es éveket idézi. A The Red Rooster pedig klasszikusabb blues, ráadásul nem is rossz, csak  kicsit hamar ér véget, még hallgattam volna a gitárnyúzást. A Wang Dang Doodle is bejön, valahogy most elkapott ez a hangulat. :) A Spoonful is ügyes. A Going Down Slow zenéje jobban tetszik, mint a szavalás alatta. A Back Door Manről inkább nem írom le, milyen szexuális dolog jutott eszembe :D, mindenesetre a dal bejön, bár ott is főleg a zene, nem az ének. Az utolsó szám csak közepes. Kellemes volt, de magamtól nem biztos, hogy betenném. Azért 7 pontot simán ér.

B+ (7)

Full Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr287804700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása