2015. szeptember 26. 02:32 - Az 500 legjobb album 2 arca

232. The Who – The Who Sings My Generation (1965)

the_who-the_who_sings_my_generation_300x300.jpg

Dönci

Dögösen nyit a lemez, a „know me, no" olyan, mintha azt énekelné, „no means no". Az I Don't Mind nem rossz feldolgozás, de nem olyan jó, mint az Out in the Street. A The Good's Gone egyrészt tiszta bitlisz, másrészt meg nem olyan jó, mintha az lenne. Szerintem a jól felépített vokálok hiányoznak nekem belőle. A La-La-La-Lies és a Much Too Much csak úgy elmúlik. A címadó dal viszont örök klasszikus. A The Kids Are Alright szintén. Az It's Not True talán a lemez csúcspontja. A The Ox is elég király a végén. Kap egy hetest.

B+ (7)

The Who Little Expert Achievement; Pedálgyerek Achievement (My Generation; The Kids Are Alright; It's Not True; The Ox)

Lepa

A legelső Who-album. Ennek megfelelően még kicsit kezdetleges, de már látszik a tehetségük. A The Good's Gone az első igazán jó, de az máris sláger, ahogy a La-La-La-Lies is. A címadó My Generation hangulatos egy szám, és nagy slágerük is, de vannak sokkal jobb számaik is – például a The Kids Are Alright (korának legnagyobb beatslágere a Beatles dalait leszámítva). Aztán a B oldalon már vannak feldolgozások is a korszellemnek megfelelően. A Please, Please, Please nem olyan jó. Az It's Not True viszont megint király szám. A következő feldolgozás (I'm a Man) egyszerűen nem illik az albumra (egyes verziókon nincs is rajta, úgy láttam). A lemez vége megint jó – a gyengébb kezdés és a feldolgozások miatt nem kapja meg a 9-est, de nagyon erős debütáló album.

A- (8)

The Who Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr577804728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása