2015. október 01. 02:27 - Az 500 legjobb album 2 arca

227. The Kinks – The Kink Kronikles (1972)

kinks_1.jpg

Lepa

A Victoria egyből az egyik legnagyobb slágerük, és világszinten is csúcssláger. Imádom. A Village Green is királyos, ez a Kinks bors őrmestere. Utána is csupa jó szám jön, sok a Beatles-hatás, bár inkább arról van szó, hogy egy korszak, egy szellemiség a kettő. Aztán a Waterloo Sunset a következő gigasláger. A David Watts pedig a Madness játékosságát előlegezi meg. A Shangri-La is csúcsballada. Az Autumn Almanac és a Sunny Afternoon is a legjobbak között van. A Fancy pedig az indiai hatások megkerülhetetlenségét húzza alá abban a korszakban. Az Apemant asszem nem ismertem, de első hallásra szerelem. A Lola élő felvétele is kiemelkedő. A Susannah's Still Alive is. A két záró szám felteszi a koronát a lemezre. Rég hallottam ennyi jó számot egy albumon, még ha dupla és válogatás is. Csak az utóbbi tény miatt nem 10-es.

A- (9)

The Kinks Little Expert Achievement

Dönci

A Victoria és a The Village Green Preservation Society még mindig jók. A Waterloo Sunset is ügyes (és a köztesek sem voltak rosszak). A David Watts is derekas, tök jó a zongoratémája – amilyen egyszerű, olyan magával ragadó. A Dead End Street is frankó. A Shangri-La is nagyon erős. A Sunny Afternoon eleje tökre olyan, mint a Michelle a The Beatlestől. A Fancyt zeneileg George Harrison is írhatta volna. Az Apeman is király. Jó kis lemez volt, bár 40-50 percre lehetett volna szűkíteni.

B+ (7)

The Kinks Little Expert Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr867843474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása