2015. október 05. 02:23 - Az 500 legjobb album 2 arca

223. Eric B. & Rakim – Paid in Full (1987)

eric_b_and_rakim-paid_in_full_300x300.jpg

Lepa

A dátumból ítélve ez is valami ős-hiphop. Sose hallottam róla. Ha csak félig figyelek oda, egy szám se ragadja meg az érdeklődésemet. Ez elég sokat elmond a lemezről meg a stílusról. Kíváncsi vagyok, mi lesz a legmagasabbra rangsorolt rapalbum. Amúgy az As the Rhyme Goes On c. számban van két sor, amit Eminem újrahasznosított („the way I am..."). Ennyit a virginségről. No, a Chinese Arithmetic felkelti a figyelmem. Van benne tényleg valami kínai. Furcsa, de tetszik (és legalább nincs is szövege...) A záró Extended Beat se rossz. Ezek húzzák fel. Érdekes, ez elvileg valami korszakalkotó album, de annyira ugyanolyan mind... Na jól van, nem érthetek mindenhez.

B- (5)

Dönci

1987-ből ilyen zene? Azért ahhoz képest elég minimál az első szám. Bevallom, nem annyira tetszik az első két szám. A My Melody alapján sem érzem őket „first rhyme editor"-nak. Az I Know You've Got Soul az első, ami számomra értékelhető. De ez is csak erős közepes. A Move the Crowd majdnem jó, csak egy perccel hosszabb, mint kéne. Az As the Rhyme Goes On tetszik, ott valahogy bejön a minimalizmus. Ráadásul Eminem is nyúlt a szövegéből a The Way I Am c. dalában (itt buktam is a virginséget.) A Chinese Arithmetic szörnyű. Az Eric B. Is President is eléggé zavaróan béna. Az a helyzet, hogy szerintem ez a zene is idejétmúlt, mert ilyen alapokat ma már pár nap gyakorlással bárki összerak egy telefonnal, viszont a számok meg nem tűnnek annyira ütősnek, hogy időtállók legyenek. Az meg valahogy szomorú, hogy az egyik legjobb darab a lemez végi Extended Beat. Gyenge négyes.

C+ (4)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr817890070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása