2015. október 19. 02:09 - Az 500 legjobb album 2 arca

209. The Rolling Stones – Tattoo You (1981)

the_rolling_stones-tattoo_you_300x300.jpg

Lepa

Az első riff rögtön híres. De attól még csak közepes a szám. A Hang Fire már jobban tetszik, sőt, kifejezetten király. A Slave se rossz, bár kicsit el van nyújtva (6 és fél perc!). A Little T&A hangulata is megkap. Könnyed, vidám album ez, most jó hangulatomban talált, bármennyire is nem érzem újítónak. A Worried About You az első, ami nem igazán jön be, túl affektálós, Prince-es ez a fejhangú éneklés. A Heaven hangulata teljesen más, mint az eddigieké, de jó szám. Az utolsó két szám is jó. Bevallom, sokkal rosszabbra számítottam, ez egy teljesen jó album.

A- (8)

Rolling Stones Little Expert Achievement; Pedálgyerek Achievement (Hang Fire; Little T&A; Heaven)

Dönci

Egész jó kezdés a Start Me Up, lendületes, jók a tapsok is benne, hangulatos darab annak ellenére, hogy ugyanarra az egy riffre épül az egész. A Hang Fire is hangulatos, bár az kevésbé tetszik. A Slave monotonitása és gitárszólója is bejön (meg a szaxi is ügyes volt). A Little T&A szörnyű, önmagában mínusz két pontot ér. A Black Limousine-t észre se vettem, és a Neighbours is csak erős közepes. A Worried About You és a Tops sem érdemel említést. Eléggé lapos a lemez közepe. A Heaven zenéje jó, de az énekhang nagyon gáz benne szerintem. Az utolsó kettő is lapos. Kap egy erős ötöst az eleje miatt.

B- (5)

The Rolling Stones Little Expert Achievement; Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr17986999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása