2015. október 20. 02:08 - Az 500 legjobb album 2 arca

208. Pavement – Crooked Rain, Crooked Rain (1994)

pavement-crooked_rain_crooked_rain_300x300.jpg

Dönci

Bevallom, sosem hallottam erről a zenekarról. De az első szám mindjárt tetszik. Sőt, a második is nagyon király. Micsoda szóló van a Stop Breathin'-ben. Zseniális az is. Eddig nagyon kellemes meglepetés ez a zenekar számomra, majd bővebben utánajárok a munkásságuknak. A Cut Your Hairen érződik, hogy slágernek született. Mellesleg eddig ez a leggyengébb szerintem. Azért a szóló és a végén a ritmusváltások megmentik a közepességtől. :) A Newark Wilder is nagyon bejön. Az Unfair őrülete is egészen kiváló. A Gold Soundz a lemez többi részéhez képest csak közepes, önmagában azonban király. Eh, bukok minden virginséget a Take 5 lenyúlása miatt. Ellenben ettől még nagyon ügyes a 5-4=Unity. A Range Life után már szinte biztos, hogy nagy hatással voltak a Death Cab for Cutie-ra. A Heaven Is a Truck megint közepes a többihez képest, de a prüntyögős szóló a végén megint csak derekas. A Hit the Plane Down kiváló, tetszik a monoton torzsága. A Fillmore Jive „I need to sleep (why won't you let me)" sorát John Lennon is megirigyelte volna. :D Régen hallottam ilyen jó lemezt ezen a listán.

A+ (10)

Lepa

Nem ismerős. Azt hittem a neve alapján, ez valami régi cucc, de 90-es évekbeli, és a hangzás is olyan. Sőt, jó is a zene. Az Elevate Me Later is. A harmadik számtól beindul egy kicsit melankolikusabb hangvétel. A Pixies hathatott ezekre leginkább. A Cut Your Hair megint könnyedebb, amúgy meg jó is. Az Unfair eddig a legvadabb, aranyos kis zúzás. Aztán azért más zenekarok hatását is felfedezni vélem, például a Wilcóét (például a Range Life c., egyébként nagyon kellemes számban). Hmm, a Stone Temple Pilots-ot pedig megemlíti ebben a dalban. A vége felé nem annyira tartja fenn az érdeklődésemet. A záró Fillmore Jive kicsit uncsin kezdődik, de jó kis jammelés lesz belőle. Felhúzza a lemezt nyolcasra, bár őszintén szólva az egyetemes rocktörténethez kevés újítással járult hozzá – viszont ügyesen gyúrja össze a hatásokat.

A- (8)

Full Virgin Listener Achievement; One Night Stand Achievement; Pedálgyerek Achievement (Silence Kit; Elevate Me Later; Range Life)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr147991649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása