2015. október 28. 02:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

200. Michael Jackson – Bad (1987)

michael_jackson_bad.png

Dönci

Az egyik unokanővérem volt nagy Jacko-fan. Meglátom, ez milyen majd' 30 évvel később. Az oké, hogy az első, címadó szám gigasláger, de a The Way You Make Me Feel is biztos az, mert ismerem (annyit pedig nem lógtam az unokatesókkal kis droid koromban, hogy onnan legyen ismerős). A Speed Demon azért eléggé gyenge. A Liberian Girl kellemes, de nem annyira jó, mint amekkora sláger. A Just Good Friendsből kiderül, hogy Stevie Wonder hangja jobb, de ettől a dal még elég halovány. Az Another Part of Me meglepő módon tetszik. A Man in the Mirror azért tetszik, mert egy éppen ma* születésnapját ünneplő, nagyon kedves barátnőm jut róla eszembe. :) Fú, mennyire szörnyű az I Just Can't Stop Loving You – minden benne van, amitől rossz, nyálas és kibírhatatlan lehet egy dal. A Dirty Diana gitárjai jók, de kár, hogy a háttérbe vannak szorítva. A Smooth Criminal egyértelműen a lemez legjobb száma. Már csak azért is, mert az egy igazán jó dal lenne a világ bármelyik lemezén. :) Az utolsó sem oszt vagy szoroz. Azt hiszem, ötös lesz.

B- (5)

Lepa

Remélem, az első 200-ban már nem lesznek rossz albumok. Mondjuk ennek a címe eleve rosszat sejtet… Amúgy ez a zene már gyerekkori emlékeimben szerepel. Jackót valamilyen szinten bírtam, és nem is rossz, legalábbis a címadó nagy sláger. Ami még jó: Sebességdémon, A másik énem, Ember a tükörben, Koszos Diána, Zavartalan bűnöző. Bár diszkóra nem szívesen adok ilyen jó értékelést, de azért ez egyértelműen egy nyolcas lemez, meghatározó volt a maga korában, és néhány szám abszolút kiállta az idő próbáját.

A- (8)

* Nyilván a hallgatás napján.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr988027560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása