2015. november 08. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

189. The Stooges – Fun House (1970)

the_stooges-fun_house_300x300.jpg

Lepa

Jó vad zene a korához képest, az biztos. A T.V. Eye jó szám (talán már hallottam is a refrénjét valahol), az 1970 című meg már tisztára punk. Pedig még csak 1970-ben járunk (no igen), durva. A szaxofon is jó benne. A címadó őrjöngés se rossz. Meg a záró őrjöngés se. Igen, ez a jó szó: az egész lemez egy őrjöngés. Zeneileg néhol megkérdőjelezhető, de elemi erővel támad. Leginkább olyankor hallgatnám, amikor szét akarom verni a lakást.

A- (8)

Dönci

A T.V. Eye az első, ami igazán kiemelkedik. Utána a Dirt is nagyon király. A 1970 is eléggé hangulatos darab, a végén a szaxofon elég komoly. Fú, a címadó dal is nagyon ütős. Abban is egészen kiváló fúvósok tűnnek elő. Az L.A. Blues őrülete a végén elég megkapó, tisztára, mintha egy koncertlemez vége lenne. Nem tudom, miért nem jött át az első két szám, de így csak egy izmos hetest kap, mert magamtól azért ritkán tenném be; viszont egyáltalán nem bánom, hogy meghallgattam.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr88041532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása