2015. december 12. 01:55 - Az 500 legjobb album 2 arca

155. Beastie Boys – Paul's Boutique (1989)

beastieboyspaul_sboutique.jpg

Lepa

Sok BB-albumot ismerek elég tüzetesen, ezt valamiért kevésbé. Amúgy jók a számok, de a High Plainsben a vége felé már idegesítőek a nyögések kicsit. A Hey Ladies-t ismerem asszem, erről az albumról talán az volt a fő sláger. A 5-piece Chicken Dinner jó kis felüdülés a közepén, kár, hogy ilyen rövid. Bár utána a Looking Down the Barrel... se rossz, sőt, kifejezetten jó, meg aztán a Car Thief is fülbemászó. Nem tudom, más hip-hophoz képest miért jön be jobban ez, de biztos nem azért, mert fehérek. A Shadrach se rossz. Összességében a második fele jobb a lemeznek. Az utolsó trekken mondjuk jó sok mindent kevernek egybe. Világmegváltás azért nincs a lemezen számomra, nekem ez egy hetes.

B+ (7)

Dönci

Az intro (To All the Girls) nem annyira jó, de a Shake Your Rump igazi '80-as évekbeli lendülettel bír. A Johnny Ryall is hangulatos. Az Egg Man meg tökös, szívesen ropnám rá a bréket (amennyiben képes lennék ilyesmire). A High Plains Drifter nem annyira jó, túl lassú és monoton. A 3-Minute Rule elég kemény szövegvilággal bír, amiket elkapok („your boyfriend doesn't know about me and your mother”). A 5-Piece Chicken Dinner meglepő fordulat volt. :D A Looking Down the Barrel of a Gun elég tökös – nem is lehet más, Bruce Willist is megemlítik benne. :D A Car Thief űrhangjai egészen furcsák – nem idegesítenek, de már majdnem. Amúgy egy közepes szám. A What Comes Around és a Shadrach között alig van különbség (kivéve ez utóbbi elejét). A végén a 12 és fél perces outro azért feledhető. Hat pontra érdemes az anyag.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr368152932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása