2015. december 13. 01:54 - Az 500 legjobb album 2 arca

154. Pretenders – Pretenders (1980)

pret.jpg

Dönci

Ismét Lepa születési évében járunk, a minap már úgyis panaszkodott. :) Tetszik a lendületes nyitány, és a trehány női ének (nem tudom máshogy jellemezni). Fú, de jó a The Phone Call is: bejön a kaotikus hangzása. Az Up the Neck slágeresebb vonalat követ, és a verzék elején még egészen „normális” az énekhang is, csak később, a refrénre lesz lazább. A Tattooed Love Boys is óriási. Eléggé bejön ez a zenekar, megintcsak értetlenül állok az előtt, hogy nem ismertem őket. (Sőt, bevallom az elején meglepett a női ének, mert összekevertem a nevüket a The Proclaimersszel.) A Space Invader is zseniális volt. A The Wait is egészen kiváló, a Stop Your Sobbing klasszikus dallamvezetése is egészen új ízt kölcsönöz a lemeznek. Kicsit Patti Smith és Tanita Tikaram ötvöződéseként képzelem el ezt a hölgyet, és egyértelműnek tűnik, hogy kitől tanult a The Cranberries. A Kid is egy kisebb csoda. Régen hallottam ennyire jól sikerült, számomra ismeretlen lemezt. A Private Life zeneileg a The Police-ra hajaz. A Brass in Pocket az első közepes darab. A Lovers of Today viszont ismét fantasztikus. Annyira jó hangulata van. A Mystery Achievement is óriási a lemez végén. (Ezt is fel kéne vennünk az achievementlistánkra.) 10-es lesz.

A+ (10)

Virgin Listener Achievement

Lepa

Ez megvan lemezen, szeretem is. Jó kis punkos new wave, mégis táncolható és könnyed. A legjobb számok: Precious, The Phone Call, Up the Neck (azaz mesterhármassal kezd), Tattooed Love Boys (most már mesternégyes). A Space Invader se rossz. A The Wait meg vagány. A Stop Sobbing aranyos, a Kid meg nagy sláger. A Private Life-fal „végre” megérkezik az első nem annyira jó szám. Utána viszont megint sláger jön a Brass In Pocket „személyében”. Az utolsó előtti kicsit uncsi. A Mystery Achievement megint jó, csak kicsit el van nyújtva. Tényleg, erre az albumra járhatna egy Mystery Achievement. :) Amúgy 9 helyett nagyon erős 8-ast kap, mert bár szinte csak jó szám van rajta, de távol áll a világmegváltási faktortól.

A- (8)

Proud Owner Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr18152950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása