2015. december 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

153. Howlin' Wolf – Moanin' in the Moonlight (1958)

howlin_wolf_moanin_in_the_moonlight_300x300.jpg

Lepa

Jó régi album. Kislemezek gyűjteménye, számomra csupa egyforma alap-blues. Viszont jó a hangulata mindnek. Az All Night Boogie kifejezetten bejön a sablonossága ellenére (a sok ismerős dallam között ez a legismerősebb). Illetve azért hallhatjuk a lemezen, hogy a szájharmonikából is durva dolgokat ki lehet hozni, bármennyire is egyszerű hangszer. Az I'm Leavin' You is a „sablonos, de királyos" kategóriába esik. Az I Asked for Water minimalizmusa is tetszik. Érdekes, az album végére már szinte bánom, hogy ilyen hamar véget ér – bár magamtól nem szoktam ilyet hallgatni. A leendő blueskávézómban ez a cucc is meglesz, akárcsak az előző Howlin' Wolf-album.

B+ (7)

Pedálgyerek Achievement (All Night Boogie; I'm Leavin' You; I Asked for Water)

Dönci

A Moanin' at Midnight nagyon hangulatos a harmonikával, gitárnyúzással és a doronghangokkal. A Smokestack Lightnin' füstös énekhangja is tetszik. Egyébként aranyos kis bluesok ezek, sajnos korából fakadóan eléggé méltánytalan hangminőségben. Lepa képzeletbeli kávézójában szólhatna tőlem bármikor. Az Evilt tutira ismerem, és eléggé jó is. Kap egy hatost, mert magamtól nem hallgatnám, de kellemes élmény volt.

B (6)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr738169534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása