2016. január 09. 01:27 - Az 500 legjobb album 2 arca

127. Iggy and the Stooges – Raw Power (1973)

raw_power.jpeg

Lepa

Legendás lemez (nem ismerem még). :) Jó durva torzítás van a gitáron 1973-hoz képest. Ez tényleg nyers erő már az első számtól kezdve. Végig a „vad” szó jellemzi a legjobban az albumot. A címadó szám jól jellemzi az egészet. A Death Trip is a címéhez hűen zúz a végén. Nem semmi energia van benne a korához képest (ezt most a lemezről mondom, de a mai Iggyről is el lehetne mondani). :) Folytatja az utóbbi hallgatási napok jó sorozatát.

A- (8)

Dönci

Ez is egy hiánypótló lemez. Eléggé híres, mégsem hallottam még soha. A Search and Destroy egyből arcba vágóan kemény és torz. Tetszik nagyon. :) A Gimme Danger eggyel lágyabb, de ugyanúgy a bőr alá mászik. A Your Pretty Face… (avagy korábban Hard to Beat) is kellőképpen eltorzított és lendületes, viszont mégsem érzem annyira ütősnek. A Penetration viszont annál jobb. (Oké, ez egy fura mondat. :D) A címadó egy hangulatos rock 'n' roll (csak persze ez is torzítva). Fú, az I Need Somebody micsoda blues, tök jó. A Shake Appeal is táncolható. A Death Trip is kemény a végén. Kap egy izmos hetest ez a lemez.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr838237326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása