2016. január 15. 01:21 - Az 500 legjobb album 2 arca

121. Jimmy Cliff – The Harder They Come (1972)

jimmy_cliff_the_harder_they_come_300x300.jpg

Lepa

Se a filmről nem tudok semmit, se a filmzenéről. Az első szám mégis ismerősen hangzik. Ó, aztán nem sokkal később a Rivers of Babylon is rajta van. Nem rossz verzió. A Many Rivers to Cross szép kis lassúzós ballada. A címadót is ismerem, de nem ebben a változatban, hanem valaki feldolgozta. A Shanty Town az első uncsibb szám. A Pressure Drop viszont már szerepelt a listán (a Toots & the Maytals előadásában), de a Clash is feldolgozta. Király nóta. Hmm, az utolsó előtti nóta ugyanaz, mint az első... az utolsó meg a címadó újragondolása. Na jól van, egy filmzenének elnézem (amúgy állítólag címadó az egyetlen szám, ami a filmhez íródott, a többi mind régebbi). Jó kis album volt, állítólag ez tette népszerűvé a reggae-t. Nem véletlen.

A- (8)

Similar Taste Achievement; Pedálgyerek Achievement (Rivers of Babylon; Many Rivers to Cross; The Harder They Come)

Dönci

Fura, hogy egy olyan film zenéjét hallgatom, amelyről nem is hallottam ezelőtt. (Mármint az a furcsa, hogy ennyire elöl van a listán, a filmcím mégsem mond semmit.) Az első szám meg tök király. Nagyon hangulatos, pörgős, nyárra ideális. A Rivers of Babylon meg klasszikus bibliai feldolgozás. Az összes reggae-zenekarnak kötelező eljátszania. :) A Sweet and Dandy is aranyos nagyon. Hű, a címadó is milyen király. A Johnny Too Bad is kiváló. Eddig ez a legjobb reggae-lemez, amit életemben hallottam. (Bocs, Bob Marley!) Bár a Shanty Town és a Pressure Drop pont nem fekszik annyira. A Sitting in Limbo viszont megint óriási. A végén mindkét repríz király. A zene alapján megnézném a filmet is. :) 8 pontot simán hoznak.

A- (8)

Similar Taste Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr688258714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása