2016. január 27. 01:09 - Az 500 legjobb album 2 arca

109. The Rolling Stones – Aftermath (1966)

the_rolling_stones_aftermath_300x300.jpg

Lepa

Ez is a régebbi albumaik közül való, ha nem tudnám, akkor is hallatszana rajta már az első számtól. Az első kettő a szokásos korabeli hangulatot hozza, nem is rosszul. A Lady Jane viszont sokkal jobban tetszik a reneszánsz gitározásnak és cimbalomnak vagy minek köszönhetően. A Doncha Bother Me is jóféle. A Goin' Home azért kicsit el van nyújtva a maga 11 percével, pedig nem rossz. A High and Dry is aranyos, egy kis countryt hoz a mixbe. Nem sokban hasonlít a Radiohead kettővel ezelőtt hallgatott albumán lévő, azonos című dalra. Az Out of Time-ot szerintem ismerem valahonnan (más kérdés, hogy az allmusic szerint ez a szám nincs is rajta az albumon). Hmm, hát ez egy teljesen átlagos, de átlagosan jó Stones-album volt. Mint utólag kiderítettem, a brit verziót hallgattuk.

B+ (7)

Pedálgyerek Achievement (Stupid Girl; Lady Jane; Under My Thumb)

Dönci

Említettem már, hogy 1965 a Rubber Soul éve? :D Az első szám közepes, de a Stupid Girl nagyon bejön. A Lady Jane szitárját (?) meg ismerem. Az Under My Thumb is tökre hangulatos, főleg, hogy úgy értettem a címadó sort, hogy „under my thang". :D A Doncha Bother Me is tök frankó. A Goin' Home uncsi sajnos. A High and Dry countryja sem győz meg. Az Out of Time megint hangulatos. Kár amúgy ezért a lemezért, mert tökre jól indult. A Think is jó a vége előtt. Kap egy hetest a kuszaság miatt. 

B+ (7)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr378307552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spectroli 2017.07.29. 14:52:52

Ez a lemez 1966-ban jelent meg.

Az 500 legjobb album 2 arca 2017.08.03. 13:44:50

Igazad van, köszönjük az észrevételt. Javítottuk a bejegyzést. Talán az kavart meg, hogy a felvételek még '65-ben készültek.
süti beállítások módosítása