2016. február 11. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

94. Hank Williams – 40 Greatest Hits (1978)

hank_williams_40_greatest_hits_300x300.jpg

Dönci

Na, legalább majd érdemben is meg tudom ítélni Tom Hiddleston alakítását az I Saw the Lightban, amikor megnézem, hiszen legalább 40 dalt ismerni fogok Hanktől. :) A Move It on Over hangulatos egyébként. A Lovesick Blues is bejön. Sőt, a Wedding Bells is tetszik. Ezek szerint ma rá vagyok állva a countryra. A Mind Your Own Business is működik nálam. :) Az esetenkénti jódlizás meglepő, de valahogy nem érzem zavarónak. Jé, a Hey, Good Lookin' ezen a lemezen is rajta van. :) A Ramblin' Manben is van valami sötét, egészen jó lesz a dal tőle. Az I Saw the Lightot meg imádom. Jó, hogy azzal zár a lemez. Összefoglalva: hasonló stílusú, hosszúságú, témájú dalok összessége, mégis tökre vállalható. Ugyanakkor 6 pontnál többet talán nem ér akkor sem, ha volt néhány egészen zseniális darab is.

B (6)

Similar Taste Achievement

Lepa

Újabb dupla CD. Nem olyan rossz ez, pedig nem a folkosabb, hanem a countrysabb vonalat képviseli. Jók a jódlis hajlítások pl. a Lovesick Blues c. nótában. A Mind Your Own Business is aranyos, bár kiemelkedőnek azért nevezném – eléggé hasonlóak ezek a dalok. Az I'm So Lonesome I Could Cry-t már ismertem, a Me First and the Gimme Gimmes dolgozta fel elég királyul. Amúgy az eredeti se rossz, erre is az „aranyos” jelző illik legjobban. A Long Gone Lonesome Bluesban is király a jódlizás. A Nobody's Lonesome For Me szövege tipikusan csajhiányos-kesergős, a műfaj gyöngyszeme. Howlin' at the Moon: hát, ilyen címmel a Ramones csinált jobbat. A második lemezbe már kevesebb kedvvel vágok bele. A Baby, We're Really In Love az első, ami valamilyen szinten bejön. A Honky Tonk Bluest szerintem már hallottam, aranyos szám az is. A Settin' the Woods on Fire is jó. A Kaw-Liga teljesen más, mint a többi, végre egy kis változatosságot visz a sok countryba – az első egy percében, aztán elcountrysodik... Az I Saw the Light hangulatos zárás ennek a maratoni gyűjteménynek. Bár lehetett volna rövidebb (persze nem ezzel a címmel), a hatos kategóriába belefér.

B (6)

Similar Taste Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr458368698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása