2016. február 14. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

91. Elton John – Goodbye Yellow Brick Road (1973)

elton_john_goodbye_yellow_brick_road_300x300.jpg

Lepa

Vissza a dupla albumokhoz… az első, 11 perces nóta egyből annyi stílust kever, mint egy jobbféle Queen-dal. Elég jó, nem is tudtam, hogy Eltont tudnám élvezni. A Candle in the Wind rádöbbent arra, hogy ez eredetileg nem is Diana hercegnőnek íródott, ahogy hittem. Utánajártam: Marylin Monroe-nak. Érdekes újrahasznosítási technika, nem kell minden halottnak új szám. Amúgy kicsit nyálasnak tartom ezt a dalt. Utána sokáig semmi, a This Song Has No Title viszont tetszik. A Grey Seal könnyedsége és a Jamaica Jerk-Off reggae-je se rossz. Nem is tudtam, hogy ebben a stílusban is kipróbálta magát. Utána a 2. lemez Dirty Little Girl c. számáig kell várni valami jóra. A Your Sister Can't Twist jó vidám, táncolós dal, az is bejön. A Saturday Night's Alrightot meg ismerem, csak nem tudom, ebben a verzióban-e, vagy másban, vagy mindkettőben. A vége felé lévő számok se rosszak, élvezhető volt az album végig, csak kicsit hosszú.

B+ (7)

Dönci

Elton John talán leghíresebb lemeze, ismét hiánypótló hallgatás. Az első, monumentális 11 perces Funeral for a Friend/Love Lies Bleeding hihetetlenül intenzív és jó nyitány. A Candle in the Windet hallottuk korábban egy válogatáson. Nem emlékszem, akkor mit írtam, és lusta vagyok megnézni, de most működik. A Bennie and the Jets is ugyanazon a lemezen volt korábban. Egészen jó, bólogatós darab. A korábban szintén hallott címadó is eléggé erős. A Grey Seal is nagyon király. A Jamaica Jerk-Off is nagyon hangulatos. Eddig teljesen jó ez a lemez. Az I've Seen That Movie Too jól zárja az első lemezt, a vonósok csodálatosak. Eddig 10 pont. A Sweet Painted Lady lassan nyit, viszont a harmonika (ha jól hallom) óriási a háttérben. A Danny Bailey a shotgunos bedobolással egyből megvesz. A Dirty Little Girl viszont uncsi. Az All the Girls Love Alice beindulása a végén tetszik, de az eleje nem volt jó. Sajnos a második lemez nem olyan erős, mint az első volt. A Roy Rogers viszont eléggé frankó. A Social Disease countryja is hagy kívánnivalót maga után. Viszont a fúvósszóló azért eléggé király volt, el kell ismerni. Eddig a 2. lemez csak jóindulatú hetes. A Harmony elég jó a végén. Az első lemez miatt kap egy nyolcast.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr998368758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása