2016. február 21. 11:42 - Az 500 legjobb album 2 arca

84. Aretha Franklin – Lady Soul (1968)

lady_soul.jpg

Dönci

Nagyok az elvárásaim, elég elöl nyit a listán Aretha néni. :) A People Get Ready jobb, mint a Money Won't Change You, de egyikkel sincs baj igazából. Az A Natural Woman is frankó. Igazából kellemes kis kocsmabluesok ezek. Meg nagyszerű hangja van a hölgynek (thank you, Captain Obvious, your work is done here). A Chain of Fools pedig óriási sláger. A mai napig felcsendül itt-ott. Jó volt, háttérben kellemes. Hét pontot megszavazok neki.

B+ (7)

Lepa

Nem tudom, fog-e tetszeni – végül is volt már pár „női pop” (helyesbben soul) a régi időkből, ami bejött. A kezdés nem, de a People Get Ready már tetszik. Utána megint uncsibbak jönnek. Azt el kell ismerni, jól énekel a néni. Azta, miket ki nem énekel a Good To Me... című dalban – azért az nem semmi! Aztán megint leül a figyelmem, egészen a záró Ain't No Wayig, ami megint jó. Vegyes benyomás, mindenesetre magamtól nem jutna sose eszembe ilyet hallgatni, de (ének)művészi értéke van. Régóta nem voltam szűz, de erről az albumról nem ismertem semmit.

B+ (7)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr768408150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása