2016. február 23. 08:02 - Az 500 legjobb album 2 arca

82. The Jimi Hendrix Experience – Axis: Bold as Love (1967)

the_jimi_hendrix_experience_axis_bold_as_love_300x300.jpg

Dönci

Az első tracket nem nevezném dalnak. Az intro a legjobb szó rá. Nem is értem amúgy, miért volt rá szükség. Biztos jó ötletnek tűnt a stúdióban. A Spanish Castle Magic riffje tök híres, még én is ismerem. A Wait Until Tomorrow is frankó, az Ain't No Telling se rossz, viszont a Little Wing lassabb hangvétele nagyon tetszik. Jé, a Bold as Love is ismerős a végén. Igazából nem volt ez rossz lemez, szívesen hallgatnám máskor is.

B+ (7)

Lepa

Hú, de idegesítő az intró – fülessel főleg, a bal és a jobb sáv között húzkodják át a hangerőt, szörnyű. Mínusz egy ponttal indít az album. Az Up from the Skies tűrhető, de nem világmegváltó – mindenesetre sokkal előremutatóbb, mint ugyanebből az évből Aretha Franklin albuma. A Spanish Castle Magicben zúzás is van, elég kemény a korához képest. Aztán valami gagyiság következik. Az Ain't No Telling viszont tetszik, egyediek a ritmusok, nem az a tipikus 4/4. Na meg jó az is, hogy rövidek a számok. A Little Wing még jobb, szinte zseniálisnak nevezném az instrumentális intrót, de utána se rosszabb sokkal. Az If 6 Was 9 már elborultabb szám, nekem kevésbé jön be az ilyen. A She's So Fine-ban van valami The Who-s, olyan, mintha egy rockopera egyik tétele lenne. Bejön. A címadó Bold As Love jó zárás az albumnak. Kicsit megelőlegezi ez a zene a Red Hot Chili Pepperst. Vagány dolog lehetett akkoriban. Kap egy alsó A-kategóriát a borzalmas intró ellenére.

A- (8)

Virgin Listener Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr728409170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása