2016. február 29. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

76. Led Zeppelin – Led Zeppelin II (1969)

lz2.jpeg

Dönci

Na, sosem tudtam, hogy a Whole Lotta Love 1969-es. Elég durva, nagyjából egy évtizeddel későbbre tettem volna. Már csak ezért meghatározó ez a lemez. :) Nagyon király szólók vannak a dalokban. Meg tetszik az elborultság, és frankók a bátor ritmusváltások. A Moby Dick dobszólója is bejön – akkor is, ha azért elég minimál. Meg úgy az egész lemez tök jó hangulatú volt. Kap egy nyolcast, most jó a kedvem. :)

A- (8)

Lepa

Az első számot rögtön ismerem, pedig nem vagyok egy Zeppelin-tudós. Amúgy az album a szülinapom előtt 1 nappal (és 11 évvel) jött ki. Viszont az eleje inkább 70-es évekbeli hangzást mutat, mint hatvanast. A második és harmadik nóta is inkább blues, mint hard rock, inkább a rikácsolós énekhang miatt tekinthetünk a zenekarra a keményebb műfajok előfutáraként. A Thank You nyugisabb, kevésbé egzaltált részeket is hoz; ezért be is jön. Viszont pont ezért jól jön a Heartbreaker zúzása is utána. A lemez második fele is kicsit egybefolyik nekem így a háttérben hallgatva – a Moby Dick dobszólójára kapom fel a fejem, a többi része ennek is blues-rock volt. A Bring It On Home jó zárás – mindezzel együtt nem érzem átütő erejűnek az albumot.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr888426294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása