2016. március 01. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

75. Otis Redding – Otis Blue: Otis Redding Sings Soul (1965)

otis_1.jpg

Lepa

Na, ez az ürge is egész sok lemezzel szerepel, ez már a negyedik (igaz, egy válogatást is benyomtak a listára, ami csalás). Amúgy jó hangulatos számai vannak, az egyetlen problémám, hogy '65-ben már ennél sokkal menőbb zenék is léteztek. De hát a soul az soul, nem változik. A Respect nem rossz szám, de az A Change Is Gonna Come még jobban tetszik. A Wonderful World királyos szám továbbra is (asszem, már máshol is kiemeltem). A Rock Me Baby és persze a Satisfaction-feldolgozás is üt. Ma nagyon betalál ez az album. A zárás se rossz, ezért megadok neki egy alsó A-kategóriát, amit az elején nem gondoltam volna.

A- (8)

Dönci

Az Ole Man Trouble-ban az ének halkabb a hangszerekhez képest. Egyébként jó szám, pedig nem vagyok oda a soulért. A Respect is jó szám, de tény, hogy Aretha emelte csúcsra 8 lemezzel ezelőtt. :) Az A Change Is Gonna Come elég jó, tetszik a háttérben. Bár nem tudom, magamtól mennyit hallgatnám. A Down in the Valley viszont tényleg hangulatos, azt feltenném akár jószántamból is. A következő a My Girl, ami megfog, főleg a „hey, hey, hey” miatt. A Wonderful World is szerepelt már a listán korábban. Valószínűleg a válogatáson, mert ismerem e dalnak a szövegét. A Satisfaction feldolgozás nem rossz, sőt, elég jó. A You Don't Miss My Water is jó zárlat. 7 pontot hoz a lemez simán.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr378426308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása