2016. április 02. 00:43 - Az 500 legjobb album 2 arca

43. Pink Floyd – The Dark Side of the Moon (1973)

dark_side_of_the_moon.png

Lepa

Nagy hiányosságot pótolok ezzel az albummal, mert egészében még nem ismertem korábban. Pedig hát legendás. Még a borítóját is ismeri mindenki. Jól kezd, viszont az On the Run nekem túl elvont vagy művészkedő (bár értem, hogy a maga korában ez mekkora újító zene volt). A Great Gig in the Sky nagyon elszállt, de tetszik mindezzel együtt. A Money talán egy kicsit hagyományosabb, blues-rockba hajló szám, aranyos. Ismerős is. Az Us and Them nyugissága is bejön. A szaxi nagyon selymesen dalol benne. Az Any Colour You Like se marad alul a küzdelemben. Az utolsó kettő is jó. Kap egy kilencest, mert nem volt rossz szám az albumon.

A (9)

Dönci

Kellemesen nyit a Speak to Me/Breathe című darab, ami szépen átúszik az On the Runba. Az meg eléggé diszkósan, sőt már-már drum 'n' bass az eleje. Az pedig átúszik a Time-ba rögtön. Az pedig olyan, mintha valami pszichedelikus keveréke lenne a countrynak és a hard rocknak. A The Great Gig in the Sky is nagyon tetszik. Az egész lemeznek olyan utazós hangulata van. Nem lehet rá partizni, de mégis van benne mélység. A Gig után jön az első szünet a dalok közt. Nyilván ez volt az A oldal vége. :) Zárlatnak tökéletes egyébként. A B oldal a Moneyval nyit. Nincs, aki ne ismerné. A videóklipje is elég híres. Az Us and Them is kiváló. Az Any Colour You Like gitározása fergeteges. A Brain Damage is csodálatos. Nagyon tetszik ez a lemez ma. Az Eclipse-be teljesen átfolyik, ami szintén bejön. Hát, ma ez 10 pontot ér nekem.

A+ (10)

Pedálember Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr588532336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása