2016. április 13. 00:32 - Az 500 legjobb album 2 arca

32. The Rolling Stones – Let It Bleed (1969)

rolling.jpg

Dönci

A Gimme Shelter híres szám, a címét ismerem régóta. De az intro alapján valószínűleg nem hallottam, vagy nem hagyott mély nyomot bennem, mert nem ismerős. A Love in Vain balladája például sokkal jobban is tetszik. Főleg a kis citerával (vagy mivel) a közepén. A Country Honk elmegy, de különösebben nem indulok be rá. Bár Janicsák Istvánnak biztos sokat jelentett. :) A címadó countryja se olyan előremutató szerintem. De ettől függetlenül nem zavar a háttérben. Utána is egyik olyan, mint a másik egészen a Monkey Manig, az eléggé frankó kis blues. A You Can't Always Get What You Want viszont akkora 10-es a végén, amekkora kevés van. Örökérvényű darab, ráadásul rendkívül jó a gospelkórus benne. A szövege is egészen kiváló. Bármikor, bármeddig elhallgatható. Éppen ezért kap egy nagyon izmos hetest a lemez.

B+ (7)

Lepa

Híres számmal nyit, ugyanakkor a Love in Vain, ami utána jön, szerintem jobb – pedig azt nem is ismertem. A Country Honk tényleg county – és jó. Utána is csupa jók jönnek, ma valahogy bejön ez a hangulat. Kellően laza, természetesnek és örömzenének hat. A Mindight Rambler talán el van nyújtva egy kicsit – az az első, ami nem annyira tetszik. A You Got the Silver meg tiszta Bob Dylan nemcsak stílusra, de még az énekhangját is utánozzák (amennyire ez lehetséges). A You Can't Always Get What You Want elején a kórusének nagyon durva, teljes kontrasztban van az addigiakkal. Jó poén. Nagyon kellemes zárás ez a 7 perc. Az eddigi legjobb RS-albummal találkoztunk ma (nem gondoltam volna, hogy bármelyikre is adok 9-est).

A (9)

Pedálember Achievement

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr818589146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása