2016. április 19. 00:26 - Az 500 legjobb album 2 arca

26. Fleetwood Mac – Rumours (1977)

fleetwood_mac_rumours_300x300.jpg

Dönci

Nem nagyon tudom hova tenni ezt a zenét. A Second Hand News semmilyen kezdés, a Dreams pedig hasonlóképp érdektelen folyatás. Nem zavar, de nem is igényel odafigyelést. A Go Your Own Way kellőképpen slágeres – és ez a legtöbb, ami elmondható róla. Ez megint egy olyan lemez, aminél nem értem, hogy került egyáltalán erre az 500-as listára, nemhogy a top 30-ba. Vagy tényleg felfoghatatlan, vagy velem (és az ízlésemmel) van valami baj. A Gold Dust Woman jó a végén, de 5 pontnál többet sajnos nem érdemel így sem.

B- (5)

Lepa

Aranyos számmal kezd, táncolható popnóta. A Dreams már lassabb, szétfolyósabb. Amúgy szép a női énekhang, de ennyi a pozitívuma. Utána megint egy vidámabb, kicsit népies hangulatú (értsd: keltás-folkos) dal jön, csak az énekszólama poposabb. A Don't Stop meg diszkószerű: eddig nagyon vegyes az album. Aztán egy szörnyen nyálas szöveggel kezdődő pop-rock nóta jön (Go Your Own Way). Ó, ezt ismerem is! A Songbirdnek viszont már nem a szövege nyálas, hanem a dallama. A lemez második fele elszelel: nem zavar, de nem is fog meg. Kiemelkedő pillanatok azért voltak szép számmal.

B+ (7)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr408632974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása