2017. június 27. 02:01 - Az 500 legjobb album 2 arca

201. New Order – Bizarre Love Triangle (1986)

Lepa

Ezeket a tipikus 80-as évekbeli szintialapú new wave-es dolgokat már nem annyira szeretem, tudom, hogy kéne, de a Depeche Mode-dal együtt nekem ezek nagyon „csinált” zenék, hiányolom az emberi faktort: (leszámítva az éneket) az egész olyan kimért, szögletes, mesterséges. Nyilván a szintihangzás meg a csilingelés a refrénben ebben nagy szerepet játszik, főleg, hogy a dobok hangja is teljesen elektromos (vagy annak hangzik). Élőben lehet, hogy azért jól szólna, mert jó a dallam, csak a hangszerelés idegesít.

B (6)

Dönci

Óriási new wave diszkó ez a dal. Hihetetlen, hogy mennyire meg tudott újulni a Joy Division Ian Curtis halála után (annyira, hogy nevet is váltott). És mennyire érdekes, hogy mindegyik zenekarból legenda lett. Ez a refrén meg felejthetetlen. Nálam mindenképp ér egy nyolcast ez a szám (bár az egy évvel későbbi True Faith nyomába se ér).

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3012618505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása