2017. június 30. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

198. The Jimi Hendrix Experience – Hey Joe (1966)

Dönci

Ez nagyon nagy buesballada. Van benne minden, ami kell. Á-zós női vokál, gyilkosság, szólózás. Van benne valami olyan tökösség, ami miatt kinő kicsit a folkból és a bluesból is. Lehet, hogy a gitárok miatt. Vagy azért, mert teljesen valószerűtlen ritmust ver a dob az énekdallamhoz képest. Felső kategóriás lesz elhalkulással együtt is.

A- (8)

Lepa

Nekem gyerekkoromban egyszer azt mondták, hogy ez a világ legjobb száma, de ezek szerint hazudtak, mert 197 jobb szám van nála (plusz amik a lista óta íródtak, ugye). Viccet félretéve: nem rossz, jók a gitárok, a basszusok (utóbbiak néhol koppintják a Smafu „A TV-ben” című számát), van hangulat, a dobos se rossz. Szóval sok szempontból tényleg nagyon működik, nekem azonban nem fér be a csúcskategóriába.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5312618515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása