2017. július 07. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

191. Lynyrd Skynyrd – Free Bird (1973)

Lepa

Nos, ez a szám elvileg jobb (ha nem is ismertebb), mint az agyonjátszott Sweet Home Alabama ugyenettől az előadótól. Mondjuk az utóbbit én már nagyon-nagyon unom, szóval most így hallgatás közben jobban is tetszik ez. Azért még mindig nem üti meg a világsláger szintjét nálam. Biztos ez ilyen amerikai sajátság az Eagles-zel együtt. Hallottunk már sokkal jobbakat is – itt és máshol is. Illetve az is eléggé lehúzza a számot, hogy több mint 9 perces az albumverzió. Ez ilyen balladából nagyon sok még úgy is, hogy van egy ska rész egy királyos gitárszólóval. Szóval végül odapakolom gondolatban a másik számuk mellé.

B (6)

Dönci

A magánhangzómentes zenekar egy 9 perces opusszal állt elő. Kíváncsi vagyok, hogy tetszik majd nekem. Ez azért nagy sláger, és alá kell írni, hogy nagyon hangulatos. A szóló, ami gyakorlatilag a szám alapját adja, tökéletesen illeszkedik a dal minden momentumához. A ritmusváltás pedig pont akkor érkezik, amikor szükséges. Ha ehhez hasonló countrynóták születnének, valószínűleg sokkal többet hallgatnám azt a stílust. :) Adok neki egy nyolcast érdemei szerint.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5812637059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása