2017. július 08. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

190. Bob Dylan – Knockin' on Heaven's Door (1973)

 

Dönci

Hű, mennyire ütős darab ez. Vannak dalok, amikhez nem nagyon lehetne hozzátenni. Ez is egy ilyen (bár talán a Guns 'n' Rosesnak sikerült annak idején – ha mással nem, a „hey, hey, hey-hey, yeah”-vel a refrén végén). De önmagában is ér egy izmos nyolcast.

A- (8)

Lepa

Ezt a számot nagyon sokáig csak a Guns N' Roses interpretációjában ismertem, és meg voltam győződve róla, hogy az egyik legjobb számuk. Szerintem sokan mások se tudják, hogy ez egy Dylan-nóta, azt meg pláne nem, hogy filmzene (éve óta meg akarom nézni a „hozzá tartozó”, Pat Garrett és Billy, a kölyök c. filmet. Szó ami szó, Dylan verziója kicsit lagymatagabb, teljesen más volt eredetileg a hangulata, de így is nagyon szerethető. Remélem, a másik verzió is szerepelni fog ezen a listán, mert megérdemli.*

A (9)

*Természetesen ennek sincs fent az eredeti verziója a youtube-on, de ezzel az élő változattal sincs az égvilágon semmi baj. Érdemes megismerni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr3012637069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása