2017. augusztus 04. 07:00 - Az 500 legjobb album 2 arca

163. Queen – Bohemian Rhapsody (1975)

Lepa

Ezt a számot az első 1-2 másodpercéről fel lehet ismerni, ami ma például már elég ritkaság. Freddie Mercury zsenialitását sok szempontból kiemeli ez a szám: az énekteljesítmény kitűnő, a dal szerkezete összetett, a dallam megható, a hangszerelés tökéletesen követi a szám ívét, és a szövegnek is van mondanivalója. Nem tudom, meddig tarthatott megírni, de nem egy félnapos dolog volt valószínűleg. Minden benne van, amit a Queenben szeretni lehet.

A+ (10)

Dönci

Ez is olyan, amit az is ismer, aki sosem akarta ismerni. Bevallom, én azon kevés emberek egyike vagyok, aki nem szereti a Queent. De van, amit nem lehet elvenni tőlük. Az egyik ilyen például az, hogy tudtak nagyon jó dalokat írni. Jó a szöveg, kiválóak a váltások, és a megalománia is inkább megkapó, semmint zavaró. Az operaszerű szerkezet ötvözése a progresszív rockkal egészen újszerű hangulatot hoz(ott még '75-ben). Aztán persze a szóló is tökös. Valószínűleg minden jó érzésű ember 10 pontot adna erre.

A+ (10)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr6712701967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása