2017. augusztus 08. 06:22 - Az 500 legjobb album 2 arca

159. The Velvet Underground – I'm Waiting for the Man (1967)

Lepa

Nagyon tetszik a gitárhangzás, és az, hogy már megint mennyire egyszerű alapokból hoz ki valami tök hangulatosat és egyedit Lou Reed és bandája. Szinte végig ugyanaz a két (!) akkord megy, ezzel majdnem 10 évvel megelőlegezi a punk amerikai ősatyjai, a Ramones stílusát. A „refrének” pedig hoznak egy kis változatosságot is a darálásba. Nem mondom, hogy nincs elnyújtva azért ez a szám. Három és négy perc között jobb lett volna, de így se kell szégyellnie a tőlem kapott osztályzatot.

A- (8)

Dönci

Ezt már az 500 legjobb lemez alatt is csíptem. Bírom Lou Reed hanyagságát. Gyakorlatilag egy dallamra megy az egész szám. Jó kis monoton nóta, de ma valahogy mégsem olyan nagy barátom 3 perc után. Így ma csak 7 pontot adok neki.

B+ (7)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr4012727208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása