2017. augusztus 24. 01:43 - Az 500 legjobb album 2 arca

143. Prince – Purple Rain (1984)

Lepa

Ez egy kevésbé diszkós, sokkal komolyabb hangvételű szám annál, mint amit a mestertől (a hercegtől?) megszoktunk. Azt nem lehet letagadni, hogy igényesen ki van dolgozva, és néha még szép is, de megszeretni továbbra se tudom. És mennyire idegesít ez a nyolcvanas, puffogó pergődobhangzás! El tud rontani egy egész dalt. A szám hosszával se vagyok kibékülve: ennyi ideig még lassúzni se illik. :) Bocsánatot kérek a Prince-rajongóktól az értékelésért.

B (6)

Dönci

Ez a leghosszabb Prince-szám, amit ismerek. És az egyik legjobb is. Kiváló ballada. Kegyetlen jól áll a visongva szenvedés ennek a számnak. Ennek a dalnak biztos legendás diszkósmárolásokat köszönhet a '80-as évek. Egyébként szerintem jó a szövege is. Meg a szólója is. A végén a két perc csilingelés meg a vonósok mondjuk parasztvakítás, de azért magas pontszámot érdemel.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr5612763964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása