2017. szeptember 10. 01:26 - Az 500 legjobb album 2 arca

126. Big Joe Turner – Shake, Rattle and Roll (1954)

Dönci

Szégyen, nem szégyen, se az előadó, se a dal címe, se maga a szám nem ismerős. Mármint nyilván ismerős, mert klasszikus bluesos alapja van, de szerintem sosem hallottam. A 126. helyről ez engem meglep. De a refrén jó, a szaxofon kiváló és az énekhang is frankó a blueshoz. Első hallásra is magával ragadó. A sokadik nyolcas jön a sorban. Ez jó. :)

A- (8)

Lepa

Egy, a két nappal ezelőtti Berry-nótánál is 3 évvel régebbi, igazi ősrakendroll-szám. Elég hangulatos, és bármennyire is alap, nem érzem monotonnak. Jó, hogy akkoriban még tapssal is lehetett helyettesíteni a pergődobot, ma már senki se alkalmazza ezt. Lehet, hogy be kéne újra vezetni. Szerintem ott a helye a legjobbak között, de csak a többi 50-es dal közelében.

A- (8)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr8712800356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása