2017. november 18. 00:57 - Az 500 legjobb album 2 arca

57. Procol Harum – A Whiter Shade of Pale (1967)

Lepa

Soha életemben nem hallottam erről a zenekarról. Brit rockegyüttes a hatvanas évekből, így eleve hátránnyal indultak, mert ugyebár akkoriban mindenki egy másik zenekarra figyelt... de úgy látszik, sikeres volt ez a nóta, és a szerkesztők a mai napig kiemelkedőnek tartják. Én azt mondom, szépnek szép, a dallama jó, viszont zeneileg nem kiemelkedő. Azért örülök, hogy megismerhettem – megpróbálom memorizálni a Procol Harum nevet. (Durva egyébként, hogy a mai napig léteznek, és adnak ki albumokat, de ez a '67-es, debütáló évükben megjelent szám a leghíresebb daluk azóta is.)

B+ (7)

Dönci

Nem ismerős ez a zenekarnév, a szintidallamot viszont szerintem mindenki ismeri. Akármilyen sablonos soulnóta, valahogy most nagyon bejön. Nem tudom megmondani, miért, mert objektív ítélettel semmi különleges nincs benne.

A- (8)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://500legjobb.blog.hu/api/trackback/id/tr2213289033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása